Günün Sözü:

Silginiz kaleminizden önce bitiyorsa, yanlışınız çok demektir.

Duruşmalar-Necdet Sevinç

Son okuduğum kitaplardan birisi.Oldukça hoşuma gittiği noktaları da vardı; belki de bize yanlış öğretildiği için bazı noktalarda hassasiyet damarlarımın kabardığını fark ettiğim noktalarda.Ama nihayetinde oldukça derinlemesine bilgi sahibi olmadıktan sonra bu şekilde yaklaşmanın da iyi bir şey olmadığını düşünüyorum.

Kitapta hem Merzifonlu Kara Mustafa Paşa'nın hem de Timur'un ayrı ayrı yargılamaları yapılıyor.Mahkeme başkanı Oğuzhan, üyeleri Alparslan Gazi ve Bilgehan, Türk Devletleri ve Türk İmparatorlukları Başsavcısı.Arka fonda mehter müziği çalıyor.Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağı aynı zamanda bütün Türklerin bayrağı;altındaysa 16 Büyük Türk İmparatorluğu'nun bayrakları var.

Merzifonlu'nun yargılanması konusunda hiç bir hata yok.Tarih önünde aklanmış bir vezir-i azam.Ağzından verilen mesajlar oldukça güzel.Hakkında ki bütün iddialar tek tek çürütülmüş.

Timur'un yargılanması'da kötü değil.Lakin Osmanlı İmparatorluğu'nun ardılı olduğumuz için olsa gerek biraz ön yargılı yaklaştığım kesin.Ama onun ağzından da oldukça güzel mesajlar verilmiş.Özellikle yakıp yıktığı şehirleri neden yakıp yıktığı konusu üzerinde durulmuş.Osmanlı İmparatorluğu ile yaptığı Ankara Savaşı'da masaya yatırılmış.Yıldırım Bayezid'e yaptığı iddia edilen zulümler çürütülmüş.

Kısacası her Türk gencinin okuması gereken kitaplardan birisi.Aslında bize küçük gösterilenlerin ne kadar büyük olduklarını ortaya koyan bir kitap.Herkese tavsiye ederim.


BlogmaBlogcuk hizmetidir.Kaynak göstermeden kopyalamayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder